Izveštaji o zločinima nad Srbima

MUP RS podneo je tužilaštvima pet izveštaja o ratnim zločinima nad Srbima u Sarajevu, Tuzli, Čapljini, Zvorniku i Milićima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.07.2005.

21:54

Default images

Portparol direktora policije RS Radovan Pejić rekao je novinarima na Palama da je Centar javne bezbednosti Istočno Sarajevo Okružnom tužilaštvu podneo izveštaj o 38 osoba koje se terete da su od septembra 1992. godine do kraja novembra 1995. godine počinile krivičcna dela ratnog zločina nad Srbima u bivšoj kasarni JNA "Viktor Bubanj" u Sarajevu.

Policija RS podnela je i izveštaje koji se odnose na zločine počinjene nad Srbima u selu Donje Raševo, kod Milića, i mestu Parlog, kod Zvornika. Policija RS Tužilastvu BiH podnela je i izveštaj za napad na manastir Žitomislić kod Čapljine.

Izražavajući nadu da će svi ovi predmeti biti procesuirani, Pajić nije želeo da otkrije imena osoba koje se terete za ratne zločine nad srpskim stanovništvom. On je dodao da MUP RS prikuplja nove dokaze protiv bivšeg komandanta Armije BiH Rasima Delića koji će biti prosledjeni Haškom tribunalu.

MUP RS do sada je nadležnim tužilaštvima podneo oko 530 izveštaja o krivičnim delima ratnih zločina, u kojima se 2390 osoba tereti za počinjene ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: