Štrajk u Institutu u S. Kamenici

Deo zaposlenih u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici danas je održao štrajk upozorenja.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2005.

18:02

Default images

Nezadovoljni medicinski radnici jedne od najprestižnijih medicinskih ustanova u Srbiji optužuju dugogodišnjeg direktora Ninoslava Radovanovića za brojne profesionalne propuste i korupciju.

Štrajk upozorenja predstavlja za sada poslednje poglavlje dugogodišnje priče zvane neraščišćeni računi i korupcija na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Na ovaj način deo zaposlenih, medju kojima i nekoliko najpriznatijih hirurga ove prestižne medicinske ustanove i javno je istupilo protiv dugogodišnjeg direktora Ninoslava Radovanovića.

Podsećamo, tokom poslednjih nekoliko godina o direktoru Instituta, njegovim privatnim poslovima, ali i delu njegovog stručnog tima medju kojima je najpoznatiji slučaj tzv. hirurga snajperiste bilo je dosta reči a pokrenuto je nekoliko sudskih postupaka.

Tom spisku treba dodati i nekoliko negativnih izveštaja republičke i pokrajnske komisije za zdravstveno osiguranje. Uprkos navedenim optužbama, temeljna opšta istraga stanja na Institutu još nije pokrenuta, a pre nekoliko meseci Ninoslavu Radovanoviću produžen je mandat direktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: