Dete zlostavljano i ubijeno

Trogodišnja devojčica K. J. umrla je pošto joj je Mališa Jevtović (31) iz Beograda naneno teške telesne povrede.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2005.

13:35

Default images

Jovanović je osumnjičen za krivično delo obljube i protivprirodnog bluda. Beogradska policija saopštila je da je majka devojčice Ana Filipović, osumnjičena da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Jevtović, koji je bio u vezi sa Anom Filipović, u više navrata je njenu trogodišnju kćerku odvodio u šetnju na skrovita mesta u Zvezdarsku šumu i dok je majka čekala, seksualno se iživljavao nad devojčicom, udarajući je pritom snažno rukama i nogama po glavi i telu.

Ana Filipović je krivično delo izvršila tako što je grubo kršila svoje obaveze prema  kćerki, napuštala je i svesno stavljala u težak položaj, omogućivši Jevtoviću da se  seksualno iživljava nad devojčicom i da je tuče, prikrivajući povrede izmišljenim pričama, navodi se u policijskom saopštenju. Ona se, takođe, duže vreme nematerinski ponašala prema devojčici, tukla je i kinjila bez razloga, saopštilo je SUP Beograd. Vesna Stanojević iz Savetovališta protiv nasilja kaže da nasilja nad decom ima mnogo više nego što smo spremni da kao društvo priznamo i  tako nešto obelodanimo: “I meni i verovatno većini ljudi poseban bes izaziva to ćutanje okoline, rodbine, prijatelja... Ja prosto ne mogu da prihvatim da neko nema pojma šta se dešava sa devojčicom, a da žive u istom dvorištu ili zgradi. Znači, mi smo po hiljaditi put zatajili, jer socijalno okruženje mora da prihvati obavezu da prijavi ako primeti bilo šta sumnjivo. Bolje prijaviti i kad nema krivice, nego ne prijaviti a onda dodje do ishoda kao što je ovaj”.

Inače, prema podacima Incest trauma centra, nepoznati počinioci seksualnog zlostavljanja čine manje od dva odsto, a u 98 odsto slučajeva su to poznate osobe iz porodice, kao na primer  otac, očuh ili usvojitelj.

Takodje, u Incest trauma centru ističu da su dobru saradnju ostvarili sa policijom i tužilaštvom, ali ne i sa školama i domovima zdravlja.

Podsetimo, telefon krizne telefonske službe protiv seksualnog nasilja, koja radi non-stop jeste 011 2436 326.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: