Usvojen rebalans budžeta

Skupština Srbije usvojila je rebalans budžeta za 2005. godinu kojim je predvidjen budžetski suficit od 32,2 milijarde dinara.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.07.2005.

09:20

Default images

Protiv rebalansa budžeta glasali su poslanici Demokratske stranke, dok poslanici Srpske radikalne stranke uopšte nisu glasali. Rebalansom budžeta planirani su prihodi veći za 9,3 odsto, pošto bi umesto 396 milijardi dinara, prihodi trebalo da iznose 433 milijarde dinara.

Rashodi budžeta, isplanirani na 416,6 milijardi dinara, smanjeni su na 400,8  milijardi dinara, tako će na kraju godine višak u državnoj kasi iznositi 32,2 milijarde dinara, iako je ovogodišnjim budžetom bio isplaniran deficit od 20,5 milijardi dinara.

Deo budžetskog suficita biće utrošen za otplatu glavnice javnog duga u iznosu od 23,5 milijardi dinara, dok je 5,5 milijardi dinara namenjeno programima podsticaja izvoza, zapošljavanja i stambenog kreditiranja.

Skupština Srbije usvojila je i izmene finansijskih planova fondova za penzijsko i socijalno osiguranje.

Skupština Srbije završila današnju raspravu

Skupština Srbije završila je današnju raspravu, a rasprava o vladinom predlogu za ukidanje Zakona o osnivanju Javnog preduzeća za istraživanje, proizvodnju, preradu i promet nafte i prirodnog gasa Naftne industrije Srbije (NIS), biće nastavljena sutra.

Ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov je, obrazlažući taj predlog, rekao da je potrebno da zakon bude ukinut, jer će i time biti stvoreni uslovi za reorganizaciju nacionalne naftne kompanije.

Prema njegovim rečima, ako vladin predlog o prestanku važenja Zakona o osnivanju NIS-a bude usvojen, NIS će se od 1. oktobra transformisati u dva javna preduzeća (JP), JP za transport nafte i naftnih derivata i JP za transport, distribuciju, skladištenje i trgovinu gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: