Ući ili ne ući

Nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da poslanici s liste i dalje čekaju podršku države za ulazak u kosovske institucije

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2005.

15:00

Default images

Ivanović je agenciji Beta rekao da je Srpska lista za Kosovo i Metohiju vodila do sada vrlo pažljivu i opreznu politiku prema eventualnom učešću u privremenim institucijama i da je takvom politikom lista "jako zaslužna što Srbija ima garantovano mesto u razgovoru oko statusa Kosova".

"Sada je donošenje odluke da učestvujemo u institucijama mnogo lakše, s obzirom da Srbija ima sigurne garancije da će biti sagovornik oko statusa Kosova, a mi joj možemo biti od velike pomoći u tome", zaključio je Ivanović.

I poslanik Srpske liste za Kosovo i Metohiju Dragiša Krstović izjavio je danas da najviši državni predstavnici Srbije ne mogu
više da kalkulišu sa učešćem, odnosno neučešćem predstavnika te liste u kosovskim institucijama.

Krstović je agenciji Beta rekao da poslanici Srpske liste očekuju jasan stav državnog vrha Srbije, da li da uđu ili ne u kosovsku skupštinu. "Ako odluče da nam preporuče da ne uđemo u Skupštinu Kosova, zahtevamo da nam saopšte šta je alternativa", rekao je Krstović i dodao da je Srpska lista za Kosovo jedina politička spona Beograda sa Prištinom i preostalim kosovskim Srbima na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: