Kušadasi: Nastavlja se istraga

Za napade u Kušadasiju možda je odgovoran Kurd Murat Karajilan, tvrdi predsednik opštine Kušadasi.

Izvor: Beta

Utorak, 19.07.2005.

12:30

Default images

Fuat Akdogan izjavio je danas da policija ispituje mogućnost da je Karajilan organizovao trojicu ljudi iz separatističke Kurdistanske radničke partije da izvrše bombaške napade u letovalištima Kušadasi i Češme. Akdogan je objasnio da policija istragu temelji na anonimnom telefonskom pozivu.

Prema njegovim rečima, u eksploziji u Kušadasiju poginulo je pet osoba, od kojih jedan Britanac, jedan Irac i troje Turaka, dok je 13 ranjeno, od kojih osam Turaka i petoro Britanaca. On je dodao da mere bezbednosti nisu pojačane i da do sada nije bilo otkazivanja aranžmana, ali da se strahuje da sredinom avgusta može da dođe do smanjivanja broja turista.

Policija je u potpunosti isključila mogućnost samoubilačkog napada, a turistički radnici iz Srbije i Crne Gore kažu da policija kontroliše putničke autobuse i brodove koji uzlaze i izlaze iz luke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: