Nove nadležnosti za Vladu Kosova

Posebnom uredbom premijeru Kosova je omogućeno da rukovodi pokrajinskim budžetom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.07.2005.

13:36

Default images

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen proglasio je novu uredbu o Ustanovljavanju Ekonomskog i poreskog saveta, kojom se definišu ingerencije nad budžetom. UNMIK saopštava da je Petersen uredbu potpisao u petak. Ovim dokumentom se deo nadležnosti UNMIK-a prebacuje na Vladu Kosova i njene sekretarijate.

Ako bude nasilja, nema pozitivne ocene

Visoki predstavnik Evropske unije, Havijer Solana, veoma je zabrinut zbog pretnji novim nasiljem na Kosovu i u sredu će, u Prištini, lokalnim vlastima staviti do znanja da "ako bude nasilja, onda ne može biti pozitivne ocene standarda".

To je danas izjavila Solanin portparol Kristina Galjak, koja je podvukla da "nasilje, izostanak dijaloga, pomanjkanje zaštite manjina imaju bitan upliv na analizu standarda, a još tačnije njihovu pozitivnu ocenu". Kristina Galjak je predočila da će "sve to biti predmet temeljite rasprave i obavezno sastavni deo mišljenja Evropske unije".

"Idući meseci u regionu", dodala je ona, "biće posebno važni i kad je u pitanju Kosovo, imajući u vidu da izaslanik UN, Kai Ejde, obavlja procenu sprovođenja standarda u pokrajini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: