Oko za oko, aerodrom za...

Uprava "Ćilipa" umesto nadoknade za opremu, otuđenu i prenetu u Crnu Goru, tražiće vlasništvo nad tivatskim aerodromom.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.07.2005.

13:03

Default images

Direktor dubrovačkog aerdoroma "Ćilipi" Tonči Peović je za podgoričke "Vijesti" najavio da će uprava te kompanije "umesto vraćanja otuđene, a danas tehnološki zastarele opreme" crnogorskim vlastima predložiti "ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma 'Tivat'".

Peović je kazao da taj model nadoknade ratne štete, u visini od 25 miliona evra, podržavaju hrvatske vlasti i dodao da je uprava dubrovačkog aredroma spremna da investira od pet do sedam miliona evra u rekonstrukciju aeredroma "Tivat".

Zvanična Podgorica najavila je nedavno da će Hrvatskoj platiti deo ratne štete i prezicirala da je reč o imovini koja je tokom rata preneta sa dubrovačkog aerodroma u Tivat, kao i o nadoknadi stočnog fonda otuđenog sa farme u Konavlima.

Predložićemo novčanu naknadu za imovinu

Crnogorski ministar saobraćaja Andrija Lompar najavio je danas da će Crna Gora predložiti da imovinu otuđenu tokom rata u Hrvatskoj nadoknadi novcem od prodaje vojne imovine.

Povodom predloga uprave dubrovačkog aerodroma "Čilipi" da učestvuje u vlasništvu javnog preduzeća "Aerodromi Crne Gore", umesto da mu se novcem nadoknadi oprema otuđena tokom rata, Lompar je podgoričkim medijima kazao da to mora biti rešeno međudržavnim dogovorom.

On je kazao da se pitanje "ratne odštete" ne može rešavati "pojedinačnim dogovorom privrednih subjekata" i ocenio da će konačna odluka biti "politička".

Direktor "Aerodroma Crne Gore" Milovan Djuričković rekao je danas agenciji Beta da je manji deo te imovine "završio" na aerodromu u Tivtu i da račune za to "treba dostaviti nekadašnjoj JNA, koja je otuđila tu imovinu", kao i nekadašnjem JAT-u, koji je 10 godina "gazdovao" aerodromima u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: