Mekenzi: U Srebrenici bez genocida

Bivši komandant međuanrodnih mirovnih snaga u BiH Luis Mekenzi kaže da u Srebrenici nije ubijeno ni približno 8.000 Muslimana.

Izvor: B92, Beta

Petak, 15.07.2005.

15:05

Default images

Kako prenosi Blic, taj kanadski general tvrdi da su oružane snage Nasera Orića ubile nekoliko hiljada srpskih civila. Naime, Mekenzi je rekao da je Orić "odgovoran za smrt onoliko srpskih civila iz okoline Srebrenice, koliko je vojska bosanskih Srba ubila muslimana u Srebrenici."

Mekenzi je ocenio da su događaji u Srebrenici iz jula 1995. daleko od slike koju pokušavaju da prikažu pojedini mediji u svetu. "Bio sam tamo, znam šta se dešavalo i želeo sam da pokažem da slika nije crno-bela, da 'loši' nisu odjednom došli i poubijali 'dobre'. Situacija je mnogo kompleksnija", rekao je Mekenzi. On je dodao da nema "nikakvih problema" da optuži zapovednika Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića za zlodela, ali da isto tako traži i da oni koji su ubijali Srbe budu kažnjeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: