"Soko Štark" posle prodaje akcija

Oko 200 radnika "Soko Štarka" protestovalo ispred Vlade Srbije jer smatra da ih je Vlada prevarila oko prodaje akcija.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2005.

17:40

Default images

Naime, Vlada Srbije juče je prodala svoj paket akcija te konditorske fabrike "Grand kafi", koja je postala vlasnik oko 60 odsto akcija, od čega je 40 odsto bio državni paket u toj najvećoj domaćoj konditorskoj fabrici. Država će za svoj deo dobiti 14,3 miliona evra. Zbog ovakve odluke države nezadovoljni radnici su se okupili ispred Vlade Srbije i zahtevaju da Vlada povuče svoj paket akcija.

Ministar za privredu Predrag Bubalo kaže da država neće povlačiti nalog za prodaju svog paketa zato što se značajan broj malih akcionara opredelio za tu ponudu.

Slobodanka Medić je trideset godina zaposlena u "Soko Štarku" i veruje da je ponuda "Grand kafe" dobra. Ona kaže da joj je jutros deo menadžmenta "Soko Štarka" demolirao kancelariju i uzeo dokumentaciju. Iz udruženja manjinskih akcionara podsećaju akcionare da je sudbina u njihovim rukama i ne vide problem što je "Soko Štark" prodat "Grand kafi". Direktor "Grand kafe" Slobodan Vučićević veruje da je "Štark" prodat po veoma visokoj ceni, jer je prektično plaćeno 25 godišnjih profita fabrike. Podsetimo, "Grand kafa" je bila i jedini zainteresovani kupac.

Kompanija "Grand kafa" će, kako je najavljeno, i u narednih 20 dana nastaviti da kupuje akcije "Soko Štarka" pod istim uslovima - 900 dinara po akciji, a u ponedeljak počinje sa isplatama akcionarima koji su odlučili da do sada prodaju svoje akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: