"Nema pregovora s Mladićem"

Ministar pravde ponovio je da Vlada Srbije nema kontakata s najtražnijim haškim beguncem.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2005.

16:34

Default images

Zoran Stojković je, gostujući u emisiji "Kažiprst" Radija B92, rekao da Vlada Srbije sarađuje s državama zapadne Evrope i našeg regiona u pronalaženju haških begunaca, uključujući i Ratka Mladića.

Na pitanje da li Vlada Srbije ima kontakata sa najtraženijim beguncem Ratkom Mladićem, Stojković je odgovorio: "Evo, ponoviću jedno deseti put – ne postoje, zaista. Mislim da to nije dobro. Iz jednog izvora iz Engleske je poteklo slično kao i Hrvatima, pa vidite koju cenu plaćaju, da su navodno pregovarali, pa sad kad ne mogu da isporuče Gotovinu, kažu – Vi ste pregovarali, znate gde je. Zašto niste ispunili obavezu? Mislim, kao da postoji želja kod određenih krugova da mi ne uradimo ono što je naša obaveza prema toj urednoj jednoj Evropi, u krajnjoj liniji prema Međunarodnoj zajednici, da rešimo to pitanje i da zaista možemo da se posvetimo i uložimo sve snage u ono što treba da uradimo da ovom narodu bude bolje.“

Mihajlović: Da je Mladić hapšen 2002, izbio bi sukob

Ministar unutrašnjih poslova u vladi Zorana Đinđića, Dušan Mihajlović, kaže da policija nije mogla da uhapsi haškog optuženika Ratka Mladića jer bi takav pokušaj izazvao sukob i krvoproliće između pripadnika policije i vojske.

Mihajlović kaže da je MUP do sredine 2002. znao gde se Mladić nalazi i da je bio pod zaštitom Vojske Jugoslavije: "Nalazio se u svojoj kući tamo na Košutnjaku i kada je policija ostvarivala uvid u to, najčešće se tamo nalazio, nalazila je vojna vozila i ljude u vojnim uniformama i sa punim naoružanjem, tako da bi se svako ko bi pokušao da ga uhapsi sukobio sa vojskom ove zemlje."

Šutanovac: Nemamo informacije o Mladiću i Karadžiću

Zamenik predsednika Odbora Skupštine Srbije za bezbednost Dragan Šutanovac kaže da taj odbor nema informacije o tome gde se nalaze Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

"Iako članovima Odbora o tome stižu šture infomacije, poznato mi je da se ozbiljno traga za haškim optuženicima i mislim da se čine maksimalni napori kako bi bilo utvrđeno da li su oni u našoj zemlji. Nemam saznanja da su njih dvojica u Srbiji", kaže Šutanovac za Dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: