DJINDJIC O G17 PLUS I PREGOVORIMA SA MMF-OM

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2000.

23:53

Default images
Povodom nedeljne skupstine G17 plus i izjava Miroljuba Labusa o pregovorima sa MMF-om, lider DS Zoran Djindjic je za B92 izjavio: "Mislim da je ta stvar otisla predaleko i da se tu radi o nekoj vrsti ucene. Mislim da privatizovanje svih tih stvari predstavlja jedan los nastavak prethodne politike gde su pojedine licnosti zapravo celu naciju drzale kao svog taoca i ne bih voleo da se u bilo kojoj formi to ponavlja. MMF je suvise ozbiljna institucija da bi svoj odnos definisala prema pojedinim licnostima, makar to bio Miroljub Labus ili Mladjan Dinkic, drzava je suvise ozbiljna stvar, kaoi NBJ, da bi bila igracka pojedinaca. Meni je to vrlo nesimpaticno i neprijatno i moram da kazem da sam u prilicnoj meri razocaran nacinom na koji sve te ekspertske sluzbe funkcionisu, koje su bile postavljene na svoje mesto da bi obavljale poslove, a zapravo se svode na sluzbe na neku medijsku kampanju", izjavio je Djindjic za B92.

Guverner NBJ Mladjan Dinkic rekao je za Radio B 92 da "ni o kakvoj uceni ne moze biti govora", jer je "postojao jasan dogovor sa MMF-om" sa datumima koje je trebalo ispostovati, kako bi SR Jugoslavija 14. decembra bila primljena u ovu organizaciju. Dinkic je istakao da Miroljub Labus, zbog poznatih dogadjaja nije mogao da odrzi obecanje prema ovoj organizaciji. "Mi cinimo napore da do kraja ove godine budemo primljeni. u clanstvo MMF-a" naglasioje guverner NBJ, dodajuci da se nada da to vise nece biti odlagano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: