KUSNER: RANO JE ZA SASTANAK KOSTUNICE I RUGOVE

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2000.

22:38

Default images
Sef misije UN na Kosovu Bernar Kusner izjavio je u Pristini po povratku iz Atine sa skupa o albanskom nacionalnom pitanju da je jos rano za susret predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice i predsednika Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove, javlja Radio B92. Kako prenose pristinski mediji na albanskom jeziku slicnu ocenu je izneo i Rugova koji je rekao da bi do susreta moglo doci tek nakon opstih izbora i konstituisanja legitimnih institucija vlasti na Kosovu. Bernar Kusner je najavio da bi opsti izbori trebalo da budu odrzani do juna sledece godine.

Hasim Taci, na nedavnim izborima porazeni lider kosovskih Albanaca, rekao je: "Rugova nema pravo da predstavlja Kosovo, sa predstavnicima zvanicnog Beograda nema pravo da sam pregovara ni jedan politicar, pa zvao se on i Ibrahim Rugova. Uostalom, sa Kostunicom mozemo razgovarati samo o tome kako da Kosovo bez nasilja postane suverena drzava", prenosi Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: