Nataša Kandić ipak bila u Kikindi

Kikinda -- Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić danas je ipak bila u Kikindi, a poseta je prošla bez incidenata.

Izvor: B92
Podeli

Nataša Kandić je stigla u Kikindu kako bi učestvovala u emisiji lokalne televizije, iako ju je predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić proglasio za nepoželjnu osobu.

U saopštenju predsednika opštine koje je danas tokom dana čitano na radiju Kikinda navođeno je da je puna odgovornost za moguće izazivanje ekcesa na organizatorima i inspiratorima posete direktorke Fonda za humanitarno pravo. "Pojavljivanje gospođe Kandić u Kikindi ne možemo sprečiti, ali smatramo da njen dolazak može proizvesti tenzije i posledice koje niko dobronameran ne želi", navodi se u saopštenju.

Ipak, Nataša Kandić je posetila Kikindu. Dopisnik B92 Vladislav Vujin javlja da je Nataša Kandić automobilom došla do vrata televizije VK, brzo izašla iz automobila i ušla u zgradu televizije, pa pedesetak okupljenih pristalica radikala nije uspelo da reaguje. Pristalice Srpske radikalne stranke pokušale su da izvedu svojevrsnu predstavu jer su neki od njih bili obučeni u bele mantile i s hirurškim maskama na licu, a nosili su pumpe za zaprašivanje. Pošto je Nataša Kandić ušla u TV VK, radikali su prskali trotoar i rekli da to rade jer žele da dezinfikuju kikindsku opštinu od žene-smrada i žene koja širi antisrpsku histeriju.

Sabotaža ili...

Stanovnici opštine Kikinda nisu imali priliku da odgledaju ceo intervju s Natašom Kandić jer je posle dvadesetak minuta intervjua u jednom delu Kikinde nestalo struje, pa je prestala da radi i kablovska televizija koja emituje program TV VK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.