Kraj suđenja za Ibarsku magistralu

Suđenje optuženima za atentat na Ibarskoj magistrali završeno je, a presuda će biti izrečena u sredu, 29. juna.

Izvor: Beta

Petak, 24.06.2005.

08:55

Default images

Advokati optuženih Mihalja Kertesa, Vidana Mijailovića i Dragiše Dinića ocenili su da njihovi branjenici nisu krivi i zatražili su oslobađajuće presude. Vidan Mijailović, bivši čelnik saobraćajne policije, koji je optužen za prikrivanje krivičnog dela, izjavio je u završnoj reči da "ne bi prikrio ni rođenog brata" i dodao da "svako treba da odgovara za ono što je učinio".

Njegov advokat Vojislav Dragojlović rekao je da je istraga u predmetu Ibarska magistrala vođena u nameri da se postupak povede u pogrešnom pravcu. Prethodnih dana su advokati Radomira Markovića, Milorada Ulemeka i ostalih optuženih takođe zatražili oslobađajuće presude. Zamenik Okružnog tužioca je zatražio maksimalne kazne za optužene.

U saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali ubijeni su članovi SPO Zvonko Osmajlić, Vučko Rakočević, Dragan Vušurović i Veselin Bošković, dok je lider stranke lakše povređen.

Za ubistvo četiri člana SPO-a i pokušaj ubistva lidera stranke Vuka Draškovića optuženi su bivši komandant rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek i nekoliko članova te jedinice. Pored njih optuženi su i bivši šef DB Radomir Marković, bivši šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši šef beogradske policije Branko Đurić i bivši šef Uprave carina Mihalj Kertes, kao i bivši čelnici saobraćajne policije Vidan Mijailović i Dragiša Dinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: