Šta je Toma Nikolić radio u Antinu

Nezavisna svetlost piše da je, prema rekonstrukciji, Tomislav Nikolić u Slavoniju otišao 1. decembra 1991.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 23.06.2005.

15:08

Default images

Novinar Ljubiša Obradović piše da je, prema rekonstrukciji urađenoj na osnovu arhive tog lista, dobrovoljačka jedinica iz Kragujevca, u kojoj je bio i sadašnji zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, otišla u Slavoniju 1.decembra 1991.

"Jasno se vidi da su oni iz Kragujevca krenuli 1. decembra 1991. Ja sam tog jutra bio ispred kragujevačke skupštine, odakle je ta jedinica krenula. Tamo sam zatekao Srećka Radovanovića, koji je bio komandant te jedinice, a nešto kasnije došao je i Nikolić", rekao je Obradović.

Obradović dodaje da posle odlaska jedinice o njoj skoro ništa nije čuo, a da se kasnije o Nikolićevom ratovanju govorilo uglavnom podrugljivo. List piše da je komandant jedinice kragujevačkih dobrovoljaca u Antinu Srećko Radovanović rekao je da je Nikolić bio štapski oficir, što bi moglo značiti da je vodio nekakvu evidenciju, a da mu nije poznato da je Nikolić tokom dva meseca u Abtinu ispalio ijedan metak. "Neki od Nikolićevih saboraca, s kojima se docnije politički razišao, tvrdili su da on pušku nije znao ni da drži kako treba", piše list.

SRS: Krivična prijava protiv Nataše Kandić

Generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić kaže da je SRS pre dva dana odlučio da protiv predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić ne podnese privatnu tužbu za klevetu, već krivičnu prijavu Okružnom sudu u Beogradu.

"Sada će javni tužilac morati da reaguje po službenoj dužnosti i država će preuzeti stvar u svoje ruke. Poslednji zločin u Antinu desio se 4. novembra 1991, a Tomislav Nikolić je u Antin stigao 6. decembra te godine", rekao je Vučić.

Nataša Kandić persona non grata u Kikindi

Predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić proglasio je direktorku Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić za personu non grata u tom gradu. Blažić je kao razlog naveo da Nataša Kandić stvara antisrpsku histeriju i tako otežava život građanima Srbije.

Na vlasti u opštini Kikinda je koalicija Srpske radikalne stranke, čiji je Blažić član, i Socijalističke partije Srbije.

Gradonačelnik počinio krivično delo

Predsednik Advokatske komore Vojvodine Slobodan Beljanski izjavio je da je predsednik opštine Kikinda Branislav Blažić počinio krivično delo kada je proglasio direktorku Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić za nepoželnju osobu u Kikindi.

"To pravno nije moguće učiniti, i ne samo da nije moguće, nego je i kažnjivo, jer onaj ko pravi razliku među građanima zbog njihovog političkog stava ili mišljenja čini krivično delo", rekao je Beljanski.

Dodao je da bi trebalo videti u kojoj formi je Blažić proglasio Kandićevu nepoželjnom osobom, kako bi se tačno znalo koje je krivično delo počinio.

"U svakom slučaju, takav potez predsednika opstine Kikinda nije dopušten", rekao je Beljanski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: