Suđenje vladici Pahomiju, deo drugi

U Opštinskom sudu u Nišu započelo je suđenje vladici vranjskom Pahomiju, zbog seksualnog zlostavljanja četvorice dečaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2005.

09:15

Default images

Suđenje vladici vranjskom Pahomiju, odnosno Tomislavu Gačiću, zbog seksualnog zlostavljanja četvorice maloletnih dečaka, nastavljeno je u opštinskom sudu u Nišu. Predmet je posle dve ipo godine prebačen iz Vranja u Niš po odluci Vrhovnog suda, zbog, kako je obrazloženo, pritiska javnosti na sud.

Prebacivanjem predmeta protiv Tomislava Gačića u Opstinski sud u Nišu, glavni pretres vraćen je na početak. Prvog dana suđenja okrivljeni je detaljno ponovio svoj iskaz pred sudijom Katarinom Ranđelović i prema rečima njegovih advokata, podneo nove dokaze: "Vladika je negirao sve što mu se stavlja na teret i objasnio je čak i motive i razloge zašto smatra da je protiv njega podnet ovakav optužni predlog: Ono što je bilo neprimereno to je bilo ponašanje punomoćnika oštećenih. Okrivljeni ne sme da bude izložen nikakvom šikaniranju", kaže Sanja Pejovic, zastupnik okrivljenog.

Na suđenje je došao samo jedan od oštećenih dečaka. Prema rečima njihovih punomoćnika dvojica nisu došla zbog obaveza u školi, dok se četvrti nalazi u teškom psihičkom stanju.

Dragan Nikolic, punomoćnik oštecenog dečaka poredi odbranu sa strategijom Balkanskog špijuna: "Odbrana je pokušala da iskaže neke stvari i da priča o nečemu što je tipa balkanski špijun Ilija Cvorovic. Mi to nismo dozvolili jer se ne sudi ovde SPC-u, srpskoj državi što pokušava odbrana da imputira nego se sudi Tomislavu Gačiću koji je optužen za gnusna dela".

Glavni pretres biće nastavljen 27. jula, kada bi po treći put iskaze trebalo da daju oštećeni dečaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: