Završne reči odbrane za Magistralu

Advokati odbrane bivših pripadnika JSO-a optuženih za zločin na Ibarskoj magistrali traže oslobađajuće presude.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2005.

08:32

Default images

Na suđenju optuženima za četvorostruko ubistvo i pokušaj ubistva na Ibarskoj magistrali svoje završne reči dali su advokati odbrane i optuženi pstipadnici JSO-a. Prvi je odbranu dao Milorad Ulemek koji je izjavio da svakoga u zemlji može da pogleda u oči.

On je dodao da već godinu dana sluša da je zločinac ubica i monstrum. Da sam zaista to oni kojime tako nazivaju to bi mogli samo jednom da urade. Na njihovu sreću nisam, rekao je Ulemek. I on i njegov advokat isticali su da protiv Ulemeka nema nijednog dokaza u ovom postupku.

Advokat Slobodan Milivojević naveo je i da je po sredi osnovni zadatak bivše i sadašnje vlasti da se rasformira Jedinica za specijalne operacije i da je proces montiran.

Advokat: Maričić patriota

Uglavnom istu kvalifikaciju izneli su i ostali optuženi i njihovi advokati. U svojoj završnoj reči bivi zamenik komandanta JSO-a, Dušan Maričić rekao je da mu je žao svakog čovaka koji pogine, ali je dodao da tužilac ne može da kaže da se radi o nevinim žrtva jer to da li su nevine ili ne odlučuje sud.

On nije želeo da da svoj iskaz u ovo postupku jer nije oslobođen čuvanja državne i službene tajne. Njegov advokat naveo je da se radi o srpskom junaku i patrioti. I ostali advokati tražili su oslobađajuće presude.

Podsetimo tužilac je zatražio najteže zaprećene kazne za svih dvanaest optuženih, s obzirom na težinu dela za koja su optuženi.

Završne reči u nastavku će dati advokati još trojice optuženih među kojima je i bivši direktor carine Mihalj Kertes.

Nezvanično se u sudu govori da bi presuda optuženima za četvorostruko ubistvo i pokušaj ubistva Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, mogla du bude izrečena u novootvorenoj renoviranoj sudnici Okružnog suda.

Presuda se očekuje u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: