Završne reči odbrane za Magistralu

Beograd -- Advokati odbrane bivših pripadnika JSO-a optuženih za zločin na Ibarskoj magistrali traže oslobađajuće presude.

Izvor: B92
Podeli

Na suđenju optuženima za četvorostruko ubistvo i pokušaj ubistva na Ibarskoj magistrali svoje završne reči dali su advokati odbrane i optuženi pstipadnici JSO-a. Prvi je odbranu dao Milorad Ulemek koji je izjavio da svakoga u zemlji može da pogleda u oči.

On je dodao da već godinu dana sluša da je zločinac ubica i monstrum. Da sam zaista to oni kojime tako nazivaju to bi mogli samo jednom da urade. Na njihovu sreću nisam, rekao je Ulemek. I on i njegov advokat isticali su da protiv Ulemeka nema nijednog dokaza u ovom postupku.

Advokat Slobodan Milivojević naveo je i da je po sredi osnovni zadatak bivše i sadašnje vlasti da se rasformira Jedinica za specijalne operacije i da je proces montiran.

Advokat: Maričić patriota

Uglavnom istu kvalifikaciju izneli su i ostali optuženi i njihovi advokati. U svojoj završnoj reči bivi zamenik komandanta JSO-a, Dušan Maričić rekao je da mu je žao svakog čovaka koji pogine, ali je dodao da tužilac ne može da kaže da se radi o nevinim žrtva jer to da li su nevine ili ne odlučuje sud.

On nije želeo da da svoj iskaz u ovo postupku jer nije oslobođen čuvanja državne i službene tajne. Njegov advokat naveo je da se radi o srpskom junaku i patrioti. I ostali advokati tražili su oslobađajuće presude.

Podsetimo tužilac je zatražio najteže zaprećene kazne za svih dvanaest optuženih, s obzirom na težinu dela za koja su optuženi.

Završne reči u nastavku će dati advokati još trojice optuženih među kojima je i bivši direktor carine Mihalj Kertes.

Nezvanično se u sudu govori da bi presuda optuženima za četvorostruko ubistvo i pokušaj ubistva Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, mogla du bude izrečena u novootvorenoj renoviranoj sudnici Okružnog suda.

Presuda se očekuje u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.