EU: Pregovori sa SCG što pre

Šefovi država i vlada Evropske unije žele što skoriji početak pregovora o pridruženju SCG EU.

Izvor: Beta

Petak, 17.06.2005.

14:43

Default images

Lideri EU pozdravili su bitan napredak SCG u ispunjavanju uslova za pridruživanje evropskim strukturama i naglasili da žele što pre moguće pokretanje pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju SCG sa Unijom. U pripremljenim zaključcima Samita EU lideri ohrabruju SCG da nastavi te napore jer napredak svake države Zapadnog Balkana ka integraciji u Evropu zavisi od njenih napora da usvoji evropske propise i standarde.

"Zemlje Zapadnog Balkana treba da razvijaju regionalnu saradnju i dobre susedske odnose, što je ključan deo politike EU. Potpuna i bezuslovna saradnja zemalja regiona s Haškim sudom ostaje bitan zahtev za nastavak njihovog približavanja EU", navodi se, između ostalog, u zaključcima Samita EU u Briselu.

Đukanović razgovarao s Leneom

Premijer Crne Gore Milo Đukanović primio je direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Savetu EU Štefana Lenea.Kako je saopšteno kasno sinoć, dva sagovornika su se saglasila o tome da je rešavanje pitanja Kosova od ključne važnosti za evropsku perspektivu regiona i da je pitanje odnosa Srbije i Crne Gore drugačijeg karaktera. Đukanović i Lene su razgovarali o otvorenim pitanjima u regionu u svetlu jačanja stabilnosti i evropske perspektive, saopšteno je Đukanovićevog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: