Davinić: Problem Mladić biće rešen

Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić uveren je da će “problem Ratka Mladića” biti rešen u narednih nekoliko meseci.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 06.06.2005.

12:32

Default images

"Postoji određena spremnost da se krene u konačno rešavanje tog pitanja. Bez obzira na česte 'prozivke' u nekim medijima, Vojska Srbije i Crne Gore ne krije Mladića i mi ne znamo gde je on", rekao je Davinić na seminaru o ulozi medija u približavanju SCG NATO i Partnerstvu za mir. On je dodao i da SCG neće ući ni u Partnerstvo za mir, niti u NATO dok se Mladić ne nađe u Hagu.

Zbog nedostatka novca može stati reforma vojske

Osvrćući se na upozorenja načelnika Generalštaba Vojske SCG Dragana Paskaša, da vojsci nedostaju materijalno-finansijska sredstva zbog čega joj preti kolaps, Davinić je rekao da bi zbog toga mogla da stane primena plana reforme vojske.

"Reforme u VSCG ne rade se zbog NATO i Partnerstva za mir, već zato što je za našu zemlju neophodno da Vojsku osposobimo za savremene bezbednosne izazove”, kazao je Davinić, objasnivši istovremeno da članstvo u Partnerstvu za mir i NATO-u donosi velike pogodnosti u oblasti demokratizacije, stabilnosti i zaštiti ljudskih prava. Stoga je prirodno da želimo tesnu saradnju s članicama Partnerstva i NATO-a, kao i da jednog dana i mi budemo deo Alijanse, rekao je Davinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: