OKO 2.500 ALBANACA IZBEGLO SA JUGA SRBIJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2000.

07:29

Default images
Najmanje 2.000 Albanaca iselilo se u proteklih 48 casova sa teritorije opstina Presevo, Bujanovac i Medvedja gde vlada napetost nakon sukoba pripadnika MUP Srbije i Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje, javlja Beta. Nov priliv izbeglica iz zone sukoba srpskih snaga bezbednosti i albanskih ekstremista potvrdili su zvanicnici u Skoplju i Pristini. Makedonska vlada je u nedelju saopstila da je do sada registrovala oko 300 izbeglica iz te tri opstine, dok je UNHCR u Pristini naveo da je registrovano oko 2.000 raseljenih.

Poseban komitet makedonske vlade odrzao je u nedelju vanrednu sednicu zbog stanja u tri opstine na jugu Srbije i rasporedjivanja "vecih vojnih snaga u Bujanovcu i Presevu", koje se nalaze blizu granice Makedonije. Regionalan direktor UNHCR Piter Dek rekao je da je indikativan priliv izbeglica iz albanskih sela Aslara i Nesalce, iz kojih ranije nije bilo izbeglica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: