Izvučen autobus iz Tise

U nedelju je iz reke Tise, nakon devet dana, konačno izvučen autobus zrenjaninskog "Autobanata"; u njemu nije bilo nijednog tela.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2005.

10:26

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Goran Zec potvrdio je agenciji Beta da u autobusu "Autobanata" koji je izvadjen iz Tise nije pronadjeno nijedno telo. Prema njegovim rečima, u autobusu su pronadjeni ranac sa dva udžbenika i kratka kožna ženska jakna, rekao je on agenciji Beta.

Zec je rekao  da se istraga nastavlja i da će ekspertiza izvadjenog autobusa "najverovatnije" biti uradjena u Zrenjaninu. On je naveo da je dalja potraga za nestalim putnicima poverena je policiji.

Autobus je izvučen na platformu broda na kom se nalazi dizalica i sa kog bi trebalo da bude dovučen do obale. Izvlačenje autobusa pokreće pitanje da li je to moglo da se uradi i ranije. Za odgovor su posebno zainteresovani rođaci i prijatelji ljudi za kojima se traga. Žarko Prodanović, rođak jedne od nestalih osoba, kaže da ne krivi ronioce: "Ja ne krivim ronioce, oni su dobro radili svoj posao, ali mi nije jasno ko je tu bio nadležan da komanduje celom operacijom, jer je neko očito pogrešio u proceni."

Od predstavnika vlasti mogao se dobiti samo delimičan odgovor na pitanje zašto se čekalo skoro nedelju dana pre nego što je odlučeno da se u akciju izvlačenja uključe preduzeća Ivan Milutinović i NORD.

"Meni je jako što nas nisu zvali ranije. Verovatno bi se tada sve ovo izbeglo, pa bi pre bio izvučen"; kaže Ivan Vidmar, rukovodilac akcije izvlačenja autobusa.

Rođaci i prijatelji putnika autobusa apeluju na sve odgovorne da, i pored toga što autobus izvađen, ne odustaju od potrage za telima stradalih u ovoj nesreći. Oni najavljuju da će postaviti pitanje odgovornosti svih koji su učestvovali u akciji traženja nestalih putnika i vađenja autobusa iz reke.

Do sada su identifikovane tri žrtve ovog udesa, kao i sedmoro preživelih dok se za ostalim putnicima još uvek traga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: