Nastavljena akcija vađenja aubotusa

Ponovo je počela akcija izvlačenja autobusa iz Tise, koji je survao u reku sa Žabaljskog mosta 16. aprila.

Izvor: B92

Subota, 23.04.2005.

14:29

Default images

Akciju vađenja autobusa "Autobanata" izvodili su ronioci specijalnih jedinica Žandarmerije i Vojske. U međuvremenu, ta akcija je zbog mraka prekinuta i biće nastavljena u nedelju u osam sati ujutro, javlja dopisnik B92 Miroslav Zadrepko. Rodbina osoba koje se vode kao nestali i dalje nalazi na Žabaljskom mostu.

Do sada je skenirano dno reke, s površine i ispod nje, kada je i utvrđeno da je Tisa odnela deo mulja sa prednjeg dela autobusa, što je stvorilo mogućnost da se vežu sajle za prednje točkove autobusa. To je potvrdio i rukovodilac akcije izvlačenja, Ivan Vidmar: "Oslobođeni su prednji točovi. Deo točkova je ručno otkopan kako bi ljudi mogli da provuku čelične alate određenih debljina da bi ih povezali s dizalicama. Sledeće što ide je otkopavanje mulja oko autobusa i da se proba da se u toku dana počne s dizanjem."

Mesto nesreće i akciju izvlačenja autobusa obišao je i ministar za kapitalne investicije Velimi Ilić, koji je razgovarao sa rodbinom nestalih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: