Sporazum o saradnji dve vojske

Ministri odbrane Rumunije i SCG, Teodor Atanasiju i Prvoslav Davinić, potpisali su sporazum o saradnji u oblasti školstva.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2005.

22:23

Default images

Tim sporazumom omogućiće se školovanje vojnih lica iz Srbije i Crne Gore u Rumuniji. Davinić je objasnio da je rumunski obrazovni vojni sistem prilagođen međunarodnim standardima, tako da će pripadnici Vojske SCG, nakon školovanja u Rumuniji, dobiti sertifikate koje priznaju zemlje članice EU i NATO.

Dva ministra razgovarala su i o mogućnosti saradnje vojnih industrija i budućim zajedničkim vojnim vežbama SCG i Rumunije, kao i Bugarske. Ministar odbrane Rumunije Teodor Atanasiju izrazio je uverenje da će vojske Srbije i Crne Gore i Rumunije u najskorije vreme biti zajedno u NATO, a dve zemlje u evropskoj porodici naroda. Rumunski ministar odbrane je prethodno razgovarao sa predsednikom SCG Svetozarom Marovićem i predsednikom Srbije Borisom Tadićem o bezbednosnoj stuaciji u regionu i odnosima dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: