Tomić: Kada sam sreo Ulemeka

Bivši načelnik Uprave bezbednosti VSCG, general Aco Tomić, negira da se s Miloradom Ulemekom sreo tokom pobune JSO.

Izvor: Beta, "Danas"

Petak, 15.04.2005.

12:19

Default images

Tomić je za "Danas" rekao da zna za izveštaj koji ga tereti da je Ulemeku, bivšem komandantu Jedinice za specijalne operacije, u novembru 2001. obećao da Vojska Srbije i Crne Gore neće intervenisati protiv "crvenih beretki" koje su blokirale auto-put kod centra "Sava".

Tomić je naveo da je taj izveštaj potpisao pukovnik Momir Stojanović, bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije, jer je Boris Tadić, tada ministar odbrane, vršio pritisak na njega. Tomić kaže da postoji službena beleška sastavljena pošto je on tome dao izjavu dvojici pripadnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

"Prisustvovali su Svetko Kovač, tadašnji načelnik bezbednosti i Milan Stojanović koji je sada na katedri za bezbednost. Na osnovu te zabeleške koju smo svi potpisali Stojanović je pisao Čedomiru Jovanoviću i Birou Vlade Srbije za komunikacije, ali pisao je kako mu je Tadić rekao. Da bi dobio čin Stojanović je u stanju sve da uradi", kaže Tomić.

Prema njegovim rečima, sa Ulemekom, prvooptuženim za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, prvi put se video krajem leta 2002, a drugi i poslednji put u septembru 2002, kada je Ulemek doveo Dušana Spasojevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: