Pijačni prodavci nastavili protest

Pijačni prodavci iz 20 gradova u Srbiji, koji protestuju u Beogradu, odlučili su da provedu noć u parku kod Vlade Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 13.04.2005.

10:00

Default images

Oni su u sredu nastavili protest jer nisu ispunjeni njihovi zahtevi. Ministar finasija Srbije Mlađan Dinkić nije prihvatio zahteve pijačnih prodavaca da im se primena propisa o evidentiranju robe preko fiskalnih kasa odloži do početka 2006. godine.

Koordinator Sindikata pijačnih prodavaca "Nezavisnost" Suzana Đorđević rekla je da prodavci ne pristaju na predlog Dinkića da se fiskalizacija okonča do 1. avgusta ove godine. "Ostaćemo u Beogradu sve dok ne postignemo dogovor sa predstavnicima Vlade", najavila je ona.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić ponovio je pijačnim prodavcima da im neće biti ispunjen zahtev da se odloži uvođenje fiskalnih kasa.

"Ukoliko sindikat pijačnih prodavaca ne potpiše sporazum kojim je predviđeno da se svi prodavci registruju do 1. juna, a da do 1. avgusta ove godine uvedu fiskalnu kasu, inspekcija će za sedam dana početi rigorozne kontrole", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare.

Prema njegvim rečima, proteste organizuju prodavci koji švercuju robu ili oni čiji je godišnji promet veći od dva miliona dinara i obavezni su da prijave porez na dodatu vrednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: