Pavković koči Studiju

Prema saznanjima B92 iz vrha vlasti, MUP-u Srbije je poznato gde se nalazi haški begunac Nebojša Pavković.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2005.

08:23

Default images

I dalje se ne zna da li su započeti pregovori sa njim oko njegove dobrovoljne predaje. Pozitivna ocena Studije o izvodljivosti, između ostalog, zavisi i od izručenja Nebojše Pavkovića Tribunalu. Beta prenosi da je Brisel u redovnoj vezi s Hagom i da su od vlasti Srbije dobijena uveravanja da će biti učinjen i poslednji korak potpunoj saradnji Beograda s Haškim sudom, odnosno da će Pavković do 12. aprila biti u Hagu.

U međuvremenu, policija je pojačala akciju potrage za Pavkovićem. Njegov najbliži saradnik Rodoljub Stanimirović, potpresednik Pavkoviće stranke, rekao je da su pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala pretresli njegovu kuću i priveli ga na informativan razgovor tokom akcije potrage za Pavkovićem.

Stanimirović je potvrdio da je policija pretresla i stanove Pavkovića i njegove starije kćerke. "Pripadnici MUP-a su bili korektni. Ne znamo šta će se dalje dešavati. Tražili su Pavkovića i pokušali da saznaju da li ja znam gde se on nalazi i da li kontaktira sa mnom", kaže on.

Vlada uverena u pozitivnu Studiju

Međutim, predstavnici Vlade Srbije veruju da je će Srbija ovoga meseca dobiti pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti i da će koncept dobrovoljne predaje haških optuženika i dalje biti plodotvoran.

"Uverenje je da će sistem dobrovoljnih predaja i dalje davati rezultat, i to ćete videti uskoro", rekao je ministar privrede Srbije Predrag Bubalo na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade.

Bubalo je izrazio uverenje da će Pavković shvatiti da je i za njega lično, a i za državu, "bolje da se dobrovoljno preda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: