Šta je Pavković

Advokat Nebojše Pavkovića Ljubiša Živadinović kaže da od prošle nedelje nije u kontaktu sa svojim klijentom.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 04.04.2005.

14:25

Default images

"Isključio je telefon kako me ne bi dovodio u neprijatnu situaciju, ili ja njega. Ne znam gde je on", rekao je Živadinović i dodao kako ne očekuje da će Pavković dobrovoljno otići u Hag do 12. aprila. "Realno je nemoguće izaći u susret tom roku sa aspekta pripreme odbrane", kaže Živadinović i dodaje da Pavković nikada nije bio protiv odlaska u Hag, ali da želi da bude valjano pripremljen za odgovor na navode optužnice.

"Raspoloženje kod njega postoji, ali on ovo tretira kao ličan obračun njega i Haškog suda, iako je svestan da to dodiruje i državu. Stalno mi je govorio da pripremim odbranu kako bi mogao da valjano odgovori na optužnicu. To ne može da se uradi za nekoliko meseci. Znate koliko je Haški sud pripremao optužnicu, pa valjda i mi možemo da dobijemo šest meseci ili godinu dana", rekao je Živadinović, ali nije objasnio zašto je Pavkoviću njegov ličan odnos s Tribunalom važniji od interesa države.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije tereti se pred Haškim tribunalom za zločine na Kosovu i Metohiji, u optužnici otpečaćenoj u oktobru 2003, dakle pre oko godinu i po dana. Potpredsednik stranke Narodni blok, čiji je Pavković lider, do sada je nekoliko puta ponavljao da se Pavković neće živ predati Tribunalu.

"Pavković se ne ponaša kao vojnik"

Predsednik Foruma za bezbednost i demokratiju, penzionisani general Vojske SCG Ninoslav Krstić, kaže da se haški optuženik Nebojša Pavković ne ponaša ni kao vojnik ni kao patriota.

"On mora shvatiti da treba da se preda, u ime države i njenih građana, da se pokaže kao pravi vojnik i patriota. Ovo što sada radi je sve suprotno od toga", rekao je Krstić za "Građanski list", prenosi Beta.

On je kao "blef" ocenio upozorenja nekih ljudi iz Pavkovićevog okruženja da će se na sve načine suprotstaviti njegovom hapšenju. "Meni je to smešno. Setite se šta je Slobodan Milošević značio ovom narodu i kakve su izjave bile pred njegovo hapšenje i izručenje Hagu. Pavković je daleko manje važna ličnost od njega. Ne očekujem nikakve reakcije u narodu u slučaju njegovog hapšenja", kaže Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: