Istrage o navodima Jovanovića

Kako saznaje B92, Čedomir Jovanović je o svemu što se dešavalo 2. marta i pokušaju atentata na njega obavestio specijalnog tužioca.

Izvor: B92

Subota, 26.03.2005.

16:55

Default images

Jovanović je o svim događajima vezanim za pokušaj atentata na njega, o čemu piše list "Blic", obavestio Jovana Prijića, prilikom njihovog sastanka u četvrtak. Na osnovu te izjave, saznaje B92, Prijić je pokrenuo istrage o svim okolnostima. Dokaze koje je Jovanović dao Prijiću, ponoviće i ukoliko bude saslušan u vezi slučaja Milana Obradovića.

B92 saznaje i da je sinoć Čedomira Jovanovića kontaktirala policija kako bi mu dodelila obezbeđenje, ali pošto je izrazio sumnju u namere obezbeđenja, odbio je zaštitu policije, ali će se razgovori o tome nastaviti sledeće nedelje. Takođe, kako B92 saznaje, Jovanović ne veruje ljudima iz vrha vlasti, jer je imena nekih od njih direktno naveo Prijiću.

Podsetimo, "Blic" je u broju od subote objavio vest da je 2. marta 2005. na bivšeg potpredsednika Vlade i Demokratske stranke pokušan atentat. Branislav Lečić kazao je "Blicu" tim povodom da ga je Jovanović nazvao rano ujutru 3. marta i saopštio mu da je primoran hitno da napusti zemlju. Vratio se tek na dan pomena ubistva premijera Đinđića, kazao je Lečić. Pokušaj atentata dogodio se ispred samog ulaza u zgradu u kojoj Jovanović živi sa porodicom, gde se inače, kako tvrde u komšiluku, svakodnevno vrzmaju raznorazni ljudi.

Stojković: Nenad Milić pominje politička ubistva

Republički ministar pravde Zoran Stojković tvrdi da ne zna ništa o pokušaju atentata na bivšeg potpredsednika Vlade, o kome je Jovanović pričao sa specijalnim tužiocem. Prema njegovim rečima, ono što bi javnost trebalo takođe, ozbiljno da zabrine je jedna druga izjava.

"Ja sam čuo, na primer, jednu koja bi bila vrlo indikativna kada bi se novinari zaista zainteresovali. To je izjava Nenada Milića da on očekuje određena politička ubistva, a decidirano je juče rekao da ne misli na njega, Jovanovića i druge. Možda smo mi nosioci tih funkcija, pa ja mislim da bi zaista taj gospodin morao da se pita i da objasni ko će biti ubijen od političkih funkcionera. Imate i po raznim novinama, gde se decidirano pominje koga treba ubiti i slično, dok na to nema reakcija novinara, što je zaista zapanjujuće", rekao je Stojković.

Sva dešavanja prilikom optuživanja tzv. Makine grupe, kako tvrdi ministar pravde, nisu slučajevi koji se čuvaju u fioci specijalnog tužioca, o kojima je on govorio pre nekoliko meseci: "Juče mi je jasno potvrdio baš gospodin Milić, nesvesno, kada je rekao- 'Eto oružje, tih 109 komada od mitraljeza pa na dalje, toliki predmet stoji godinu dana kod tužioca, a evo sad su pokrenuli postupak'. To je ono što sam ja govorio, da se 109 komada oružja šeta po Beogradu, a da tužilac predmet drži u fioci, a dužan je da postupi. Da li će on voditi postupak ili ne, to je stvar tužioca da proceni."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: