Lukić hoće operaciju u Beogradu

Sreten Lukić, optužen pred Haškim sudom, trebalo bi da u ponedeljak u Beogradu bude podvrgnut intervenciji na krvnom sudu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2005.

23:40

Default images

Lukić je odbio da to bude učinjeno u Roterdamu. Beta saznaje i da su mogućnosti operacije Lukića bile tema sastanka na kojem su u četvrtak, u organizaciji Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom, učestvovali predsednik tog tela Rasim Ljajić i ministri Srbije Zoran Lončar, Zoran Stojković i Tomica Milosavljević, kao i Lukićevi lekari Miljko Ristić i Miodrag Ostojić.

Lukić je bio pozvan, ali nije došao na sastanak. Beta navodi da je doktor Ostojić ocenio je da bi bilo najbolje da intervencija na Lukićevom krvom sudu budu obavljena u Roterdamu, jednom od vodećih evropskih centara. Zaključeno je i da bi u tom slučaju Lukićevo zdravstveno stanje
mogli u Hagu redovno da prate lekari iz Roterdama.

Na sastanku je razmotrena i mogućnost da intervencija bude obavljena u ponedeljak u Kliničko-bolničkom centru u Beogradu, da Lukić potom nekoliko dana provede u bolnici, a da dalju kontrolu obavljaju lekari iz Roterdama ili lekari iz Beograda, kojima bi vlasti SCG omogućile da redovno odlaze u Hag.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom i ministar SCG za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić potvrdio je Beti da su ga Lukićevi lekari obavestili da je on odbio da se operiše u Roterdamu, te da će intervencija biti u ponedeljak u Beogradu.

Nije izvesno, međutim, da li je Lukić pristao da nakon operacije ode u Hag.

Njegov advokat Siniša Simić izjavio je Beti da nije bio obavešten o sastanku ministara sa lekarima. Simić je rekao i da nema komentar na pitanje da li će Lukić otići u Hag nakon intervencije na krvnom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: