Koštunica: Ispunićemo sve obaveze

Premijer Srbije Vojislav Koštunica je izjavio u Briselu da će Srbija ispuniti obaveze prema Haškom tribunalu.

Izvor: B92

Sreda, 23.03.2005.

10:46

Default images

"Hrvatska je s jednim nerešenim slučajem dobar primer za to šta za Evropsku uniju znači nepotpuna saradnja. Srbija će u narednom periodu te obaveze ispuniti", rekao je Koštunica posle razgovora s predstavnikom EU za spoljnu politiku Havijerom Solanom.

"Mislim da ima mnogo razloga za optimizam u razgovorima sa Solanom i evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom, imajući u vidu ono što je učinjeno u proteklom periodu i kada je reč o pozitivnom efektu povoljne ocene Studije o izvodljivosti. Zna se šta podrazumeva potpuna saradnja s Haškim sudom. Ona se jednim delom odvija do Studije o izvodljivosti, a biće nastavljena i posle toga i podrazumeva ispunjenje svih zahteva, odnosno međunarodnih obaveza zemlje", rekao je Koštunica.

Koštunica i Solana su razgovorali i o delovanju Srbije i Crne Gore i o potrebi preciziranja pitanja izbora za parlament državne zajednice i referenduma u Crnoj Gori o osamostaljenju te republike. "Postoji namera da državna zajednica opstane i to je ponovljeno u razgovoru sa Solanom", kaže Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: