Ilić: Nismo pregovarali

Ministar za kapitalne investicije, Velimir Ilić, negira navode da je Vlada pregovarala sa Grupom Alfa o prodaji svog udela u Mobtelu.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2005.

15:13

Default images

"Neformalnih razgovora je bilo i pre susreta premijera Srbije, Vojislava Koštunice, sa predstavnikom Grupa Alfa, 4. marta u Beogradu, ali još nismo dobili nikakav zahtev za zvanične razgovore", rekao je Ilić novinarima na Kopaoniku.

On je rekao da će Vlada zaštiti svoj interes i da se nada da će sa Grupom Alfa biti postignut dogovor o udelu vlasništva države i te kompanije u kapitalu Mobtela. Ilić je ponovio da , iako je BK grupa saopštila da je prodat suvlasnik Mobtela, BK trejd, ruskoj kompaniji, Vlada još nije dobila zvaničnu potvrdu da se to zaista i dogodilo.

Podsetimo, potpredsednik Alfa telekoma za odnose sa javnošću, Kiril Babajev, izjavio je da je ta kompanija počela pregovore sa Vladom Srbije o kupovini državnog paketa akcije srpskog mobilnog operatora Mobtel.

Scena "NBS-Astra banka" osmi put

Narodna banka Srbije u petak je po osmi put oduzela dozvolu za rad "Astra banci" iz Beograda. U saopštenju NBS se navodi da se "Astra banka" od 5. januara 2004. nalazi u neregulisanom statusu zato što je Trgovinski sud u Beogradu usvojio predlog te banke i odložio poslednje rešenje NBS o oduzimanju dozvole i pokretanju likvidacije te banke.

"Neregulisan status ne znači da 'Astra banka' nije imala dozvolu za rad, zbog izostanka likvidacije ni poverioci te banke neće moći da ostvare svoja prava, a šansa za naplatu potraživanja poverilaca 'Astra banke' biće sve manja sa stalnim obezvređivanjem likvidacione mase", navodi se u saopštenju NBS.

NBS podseća da je "Astra banci" prvi put oduzeta licenca u novembru 2001, a od tada su Savezni sud, a potom i Vrhovni sud Srbije sedam puta poništavali rešenje NBS, a Trgovinski sud obustavljao proces stečaja, odnosno likvidacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: