"Hapšenje Pavkovića će biti gadno"

Potpredsednik stranke Nebojše Pavkovića kaže da se on neće dobrovoljno predati Tribunalu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.03.2005.

10:34

Default images

Potpredsednik Narodnog bloka Rodoljub Stanimirović je za novosadski "Građanski list" rekao da bi eventualno hapšenje Pavkovića moglo imati teže posledice nego hapšenje Veselina Šljivančanina. "Ne želim da preterujem niti da potcenjujem hapšenje Šljivančanina, ali mislim da će biti mnogo gore u ovoj situaciji. Mislim da će biti mnogo gore", kazao je Stanimirović.

On je optužio Vladu Srbije da, iako je svesna teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi Pavković, insistira na njegovoj predaji. "Premijer Koštunica i njegovi saradnici tvrdili su u predizbornoj kampanji da neće biti izručenja. Ako je država odlučila da ga uhapsi, to će biti njima na čast. Naravno, neće im biti lako da ga uhapse i to će biti još jedna sramota koja će pratiti ovu Srbiju", naveo je Stanimirović.

Predstavnici Vlade Srbije nedavno su izjavili da će se primeniti zakon o saradnji sa Hagom, ukoliko se optuženi ne predaju dobrovoljno.

"Nebojša Pavković se ne krije, već se nalazi u stanu u Beogradu", tvrdi njegov pravni zastupnik Ljubiša Živadinović. "Treba mi najmanje godinu dana da se pripremim, a dve nedelje o kojima pričaju ministri je malo. Priče da je Pavković uslov za Studiju o izvodljivosti nemaju veze sa istinom, kao ni rokovi koji se postavljaju", tvrdi on za "Blic".

Bivši načelnik generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković pred Haškim tribunalom optužen je za ratne zločine na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: