Mašinovođe počele štrajk

Nezavisni strukovni sindikat mašinovođa u Užicu je u utorak u 19 sati započeo štrajk na pruzi Beograd-Bijelo Polje.

Izvor: B92

Utorak, 15.03.2005.

22:35

Default images

Kroz užičku železničku stanicu večeras je prošlo par vozova sa mašinovođama iz Užica, ali samo onih koji su krenuli pre 19 sati iz polaznih stanica, kao što su poslovni voz iz Bara za Beograd, putnički voz od Beograda do Prijepolja i još neki.

Najavljujući da sindikat namerava da štrajkuje u skladu sa zakonom propisanim minimumom rada, Radojević je kazao da im Železničko-transportno preduzeće Beograd još nije dostavio raspored o ispunjavanju zakonskog minimuma od 10 odsto posla koji i tokom štrajka mora biti obavljen.
On je ponovio i da sindikat ostaje pri zahtevima da se poboljša bezbednost železničkog saobraćaja, da se ustali red vožnje, kao i da se isplati drugi deo decembarskih plata, povećaju dnevnice sa 600 na 1.050 dinara i vrate na posao ljudi čiji otkaz je najavljen.

Nekoliko desetina užičkih mašinovođa koji su se okupili u sali sekcije ŽTP-a večeras su posetila dvojica inspektora rada. Oni su od sindikata tražili dokumentaciju o registraciji, koja im je dostavljena, a rekli su da utvrđuju zakonsku osnovanost štrajka i ispunjenje minimuma rada i da će taj posao nastaviti sutra pre podne.

Radojević je ranije danas potvrdio novinarima da su za 60 užičkih mašinovođa pripremljena rešenja o otkazima, koja su odbili da potpišu šef užičke sekcije za vuču vozova Slađan Janićijević i direktor Sektora za vuču vozova Rodoljub Gemaljević, a večeras je saopštio da im ta rešenja još nisu uručena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: