Ko može da menja Povelju

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder kaže da inicijativu za promenu Ustavne povelje ima samo Savet ministara.

Izvor: B92, SRNA

Ponedeljak, 21.02.2005.

10:43

Default images

"Inicijativu za promenu Povelje može podneti onaj ko je inicirao njeno donošenje, a to je Savet ministara, odnosno predsednik Srbije i Crne Gore i Saveta Svetozar Marović", rekao je Rastoder.

Rastoder je naveo da Marović formalno treba da uputi predlog akta za izmenu Povelje preko parlamenta SCG i izjavio kako je zadovoljan što je Brisel shvatio da je izmena Povelje najbolje rešenje za spor oko održavanja neposrednih izbora za Skupštinu SCG.

Samardžić: U rukama Brisela

Savetnik premijera Srbije Slobodan Samardžić kaže da je sudbina Srbije i Crne Gore u rukama Brisela, a ne Beograda i Podgorice.

"Beograd, za razliku od Podgorice, želi očuvanje SCG, pa krizu treba da reši Brisel. SCG može biti očuvana ako je evropski interes ta tako bude", rekao je Samardžić za podgorički "Dan". Samardžić je rekao da će premijer Srbije Vojislav Koštunica uraditi sve kako bi SCG bila sačuvana i da će do kraja ostati dosledan realizaciji te ideje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: