Odluka o štrajku u ponedeljak

Predsednik Sindikata aviomehaničara Jata Dragan Bogdanović, kaže da će sindikat u ponedeljak odlučiti o potpunom prekidu rada.

Izvor: B92

Subota, 12.02.2005.

17:02

Default images

Bogdanović je agenciji Beta rekao da će u subotu i nedelju štrajk biti u zakonskom okviru, odnosno da će se međunarodni saobraćaj odvijati prema redu letenja, dok će u domaćem biti samo jedan kružni let na liniji Beograd-Tivat-Podgorica-Beograd.

Aviomehaničari traže hitnu isplatu plata za poslednja tri meseca i usvajanje novog pojedinačnog kolektivnog ugovora, kojim bi trebalo da bude određen raspon zarada u toj kompaniji. Bogdanović je apelovao na Vladu Srbije i poslovodstvo Jata da reše probleme "pre nego što svi avioni stanu, jer će zaposleni zahtevati sve više, a pregovori će biti sve teži".

S druge strane, ministar za kapitalne investicije u Vladi Srbije Velimir Ilić, najavio je da će Vlada do četvrtka uvesti privremene mere u Jatu, ako radnici ne prihvate pravilnik o raspodeli zarada koji će im predložiti vladina komisija. Međutim, kako kažu iz sindikata i poslovodstva Jata, oni do danas nisu dobili taj predlog Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: