Vučelić: Lažu da sam ukrao pare

Milorad Vučelić odbacio je navode Vladimira Bebe Popovića da je ukrao 40 miliona maraka od donacija za nekadašnju DB.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2005.

19:01

Default images

Posle četiri dana odbijanja da komentariše optužbe koje je u emisiji Insajder na njegov račun izneo Vladimir Beba Popović, visoki funkcioner SPS-a Milorad Vučelić odlučio je da se izjasni o navodima koji su poslednjih dana prilično uzburkali javnost.

"Pa ja sam u nekoliko navrata rekao da je to gola laž. Ali evo to će tužilac, ja se nadam u narednih dana, ta će stvar biti završena, raščišćena do kraja i više se neće pružati prilika takvim lažovima da blate ljude ne samo u toj stvari nego i u bilo kojoj drugoj", rekao je Vučelić.

Vučelić kaže i da još nije doneo odluku o tome da li će tužiti Popovića, ali obećava da će sarađivati u istrazi o tome da li je prisvojio toliki novac: "Tu su nadležni organi. Tužilaštvo je dalo saopštenje, saslušaće gospodina Popovića, a nakon toga će odlučiti šta će dalje činiti. Ja sam tu da se normalno kao svaki građanin Srbije odazovem svim tim logičnim pozivima i to jedva čekam moram vam reći".
Vladimir Beba Popović za B92 kaže da, pored saznanja koje su o Vučeliću on i Zoran Đinđić dobili od Jovice Stanišića i o kojima su obavestili nadležne državne organe još 2001. godine, postoje i imena banaka, brojevi računa kao i imena najmanje dve ženske osobe koje su imale ovlašćenja od Vučelića da upravljaju njegovim računima.

"Kao još jedan dokaz da je to tačno Stanišić je pokazivao kopije bankarskih transakcija sa inostranih raćuna Milorada Vučelića u iznosu od nekih sedam miliona maraka koje je Vučelić vratio posle njihovog međusobnog raskusurivanja" kaže Popović. On je napomenuo da o svemu što je rekao postoje, stenogrami razgovora Saveta za državnu bezbednost iz 2002. i 2003. godine na kojima se o tome raspravljalo.

Savetnik unijenog premijera Zoran Janjušević je potvrdio da se tom temom bavio i Savet za državnu bezbednost. Takođe i nekadašnji načelnik DB-a Goran Petrović izjavio je da je u DB-u sprovedena istraga da li je Vučelić ukrao 40 miliona maraka kao i da se došlo do saznanja da o tome u DB-u nema nikakvih pisanih tragova, te da se zbog toga teško može govoriti da je reč o novcu tog resora jer nije postojala nikava beleška o donatorima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: