Mediji: Srbija predlaže odlaganje

Vlada Srbije predlaže odlaganje izbora za Skupštinu SCG i referenduma, pišu "Vijesti" i "Republika".

Izvor: SRNA

Četvrtak, 27.01.2005.

11:11

Default images

Prema navodima podgoričkih listova, savetnik premijera Srbije Slobodan Samardžić predao je savetniku predstavnika Evropske unije Štefanu Leneu predlog da izbori za parlament SCG budu održani 2006, a referendum o nezavisnosti Crne Gori odložen za dve godine. Zvaničnici Crne Gore i SCG nisu još upoznati s tim predlogom, navode listovi.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković rekao je da referendum ne može biti odložen i da mora biti održan najkasnije u februaru 2006.

"Vijesti" prenose izjavu neimenovanog zvaničnika SCG da je predlog Vlade Srbije poznat od ranije. "Čini se da je reč o zamci da se pažnja skrene sa Haga", rekao je taj zvaničnik.

Samardžić neodređeno o predlogu Koštunice

Savetnik premijera Srbije Slobodan Samardzić nije želeo da potvrdi ili demantuje navode podgoričkih medija da je Vlada Srbije predložila da se za godinu dana odlože neposredni izbori za Skupštinu Srbije i Crne Gore, i referendum o nezavisnosti Crne Gore.

Samardzić je radiju Antena M potvrdio da je Evropskoj uniji dostavljen određeni predlog Vojislava Koštunice, a ne Vlade Srbije, u okviru "uobičajene komunikacije između kabineta Koštunice i Havijera Solane".

U Crnu Goru nije stigao predlog

Nikakav predlog srpskog premijera Vojislava Koštunice o rešenju krize oko izbora za parlament državne zajednice nije dostavljen najvišim crnogorskim zvaničnicima, rečeno je agenciji Beta u kabinetima premijera Mila DJukanovića i predsednika Filipa Vujanovića.

Potpredsednici Vlade Crne Gore Branimir Gvozdenovih i Jusuf Kalamperović izjavili su da nemaju informaciju da je u vladu stigao predlog premijera Koštunice, koji je prosledjen visokom zvaničniku Evropske Unije Havijeru Solani. Podgorički mediji preneli su da je Vlada Srbije predložila da se za godinu dana odlože neposredni izbori za Skupštinu Srbije i Crne Gore, i referendum o nezavisnosti Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: