Petersen za dijalog o nestalima

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen kaže da će tražiti hitan nastavak direktnog dijaloga Prištine i Beograda o nestalima.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2005.

14:07

Default images

Petersen je, u okviru priprema za posetu Beogradu u ponedeljak, razgovarao s predstavnicima kosovskih udruženja porodica nestalih osoba i rekao da to pitanje ima duboku humanitarnu dimenziju.

"Direktan dijalog Prištine i Beograda o tom pitanju od zajedničkog, humanitarnog interesa izgradio bi poverenje među zajednicama i doveo do brojnih konkretnih rezultata, uključujući ubrzavanje procesa povratka posmrtnih ostataka, utvrđivanje sudbine nestalih i njihovo nalaženje i poboljšanje koordinacije napora različitih agencija koje su na tome angažovane", rekao je Petersen.

"Mnoge porodice nestalih već suviše dugo pate. One imaju pravo da znaju šta se desilo s njihovim bližnjima. To pitanje je predugo sklanjano u stranu, a njegovo nerešavanje ili povezivanje s političkim pitanjima značilo još veću patnju", kaže Petersen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: