Vojnik ubio vodnika u Podgorici

VSCG je saopštila da je stariji vodnik Jadranko Kandić umro od povreda kada je na njega pucao stražar Sadudin Adrović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2005.

16:34

Default images

Osim saopštenja koje je izdao Podgorički korpus Vojske SCG, povodom ubistva starijeg vodnika, komandira straže Jadranka Kandića u podgoričkoj kasarni "Masline", javnosti se nisu obraćali predstavnici državni organa koji rade na rasvetljavanju ovog događaja, sa novim detaljima o motivima i mogućim razlozima teškog ranjavanja vojnika Kandića.

Prema navodima iz saopštenja Podgoričkog korpusa, vojnik Sadudin Adrović ubio je starijeg vodnika Jadranka Kandića, koji je vršio dužnost komandira straže u kasarni "Masline". Ovo se dogodilo prilikom redovne kontrole i obilaska straže starijeg vodnika Kandića. Dolaskom na stražarsko mesto, vojnik Adrović je sa odstojanja od pet metara ispalio metak i pogodio Kandića u stomak. Vodnik je zatim prebačen u Klinički centar Podgorica, ali pored svih preduzetih mera, Kandić je umro dvanaest sati kasnije.

Ocenjujući ovaj događaj, ekspert za vojna pitanja, general Blagoje Grahovac je za TV Crne Gore izneo mišljenje da se radi o nesrećnom slučaju: "Događaj u 'Maslinama' sigurno može biti ili ubistvo iz nehata, ili ubistvo iz visokog nivoa odgovornosti, koji dolazi uz strah kod tog vojnika, jer kada čovek ubije nekog drugog, baci oružje i trči u zagrljaj čoveku koji je poginuo, sigurno pokazuje da nije bila zla namjera".

Vojnik Adrović je sproveden u istražni zatvor u Spužu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: