"Minus" samo do 30 odsto plate

Za "minus" preko 30 odsto, bankama će se tražiti da rezervišu veća sredstva kao vrsta osiguranja.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2004.

17:21

Default images

Narodna banka Srbije poslala je bankama dodatno tumačenje svojih mera o pooštravanju uslova kreditiranja i korišćenja čekova, koje obuhvataju i minuse na tekućim računima. Bankama koje budu odobravale građanima takozvani dozvoljeni minus po tekućim računima veći od 30 odsto od visine plate, Narodna banka računaće razliku kao rizične plasmane i tražiti da za taj iznos rezervišu veća sredstva.

To ne znači da će sve banke automatski smanjiti dozvoljene minuse, već da će od  finansijske snage i poslovne politike pojedinačnih banaka zavisiti da li će one dalje odobravati minus do visine cele plate na sopstveni teret ili će morati da ga umanje na najviše 30 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: