Juščenko pozvan na samit EU

EU pozvala kandidata ukrajinske opozicije Viktora Juščenka na samit naredne nedelje u Briselu, izjavio je jedan evropski zvaničnik.

Izvor: Beta, Rojters

Petak, 10.12.2004.

15:31

Default images

Evropska politika u Ukrajini, toj bivšoj sovjetskoj republici, biće na dnevnom redu samita EU 16. i 17. decembra, na kojem će, inače, glavna tema biti otpočinjanje pregovora o ulasku Turske u Uniju.

Portparol parlamentarne grupe Evropske narodne stranke u Evropskom parlamentu, Bob Fićenri, rekao je da je Juščenku poslato pozivno pismo, ali da još nema potvrde da će on doći na samit.

Evropski parlament će poslati 11-člani posmatrački tim u Ukrajinu 26. decembra. Međunarodni posmatrači su ocenili da je na novembarskim izborima bilo nepravilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: