Petersen impresioniran Haradinajem

Seren Jesen Petersen kaže da je impresioniran premijerom Kosova Ramušom Haradinajem.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2004.

15:23

Default images

Šef UNMIK-a je to rekao posle razgovora s Haradinajem, što je bio njihov prvi sutret od izbora Haradinaja za premijera Kosova. Haradinaj je rekao Petersenu da će program njegove vlade biti pripremljen u utorak i da će ga potom ponuditi Parlamentu na usvajanje. Taj predlog će, kazao je Haradinaj, pre toga dati i opoziciji na razmatranje.

Petersen je najavio da će iduće sedmice premijeru Kosova predati predlog za prenos ovlašćenja sa UNMIK-a na kosovske institucije u oblasti privrede. Šef UNMIK-a je kazao da očekuje da uskoro iz sedišta Ujedinjenih nacija dobije "zeleno svetlo" za otklanjanje prepreka u procesu privatizacije. Haradinaj kaže da će njegova vlada predano izvršavati sve obaveze koje proizlaze iz međunarodnog plana o standardima za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: