I DALJE PROTESTI U ZABELI

Izvor: B92

Petak, 10.11.2000.

16:39

Default images
U cetvrtak uvece je u kazneno-popravni zatvor Zabela kod Pozarevca stigla troclana delegacija koju su cinili sef drzavne bezbednosti Radomir Markovic, predsednik Foruma albanskih zena Fljora Brovina i Natasa Kandic, direkor Fonda za humanitarno pravo. Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Pozarevca, oko 1250 zatvorenika je i dalje u protestu. Iako se ocekivalo da ce oni predati sipke koje su koristili u protestu i da ce dozvoliti strazarima da udju u zatvorski krug, to se nije dogodilo. Ocekuje se dolazak koministra pravde Seada Spahovica koji bi trebalo da se sretne sa zatvorenicima ali i strazarima koji su zatrazili da se razgovara i o njihovom statusu. Prema nekim informacijama, strazari traze promenu kucnog reda ali ima informacija da to nije tacno. Otac Sava Mihailovic iz Srpske pravoslavne crkve je pokusao da poseti zatvorenike ali mu to nije dozvoljeno uz obrazlozenje da to nije bezbedno. Uprava zatvora ga je obavestila, kako je rekao, da je u zatvoru zapaljeno pet paviljona, ali da je sacuvana kapela u kojoj se vrsi verska sluzba kao i zatvorska biblioteka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: