Prekršajna prijava zbog Ante Pavelića

MUP Hrvatske podneo je prekršajne prijave zbog isticanja ustaških simbola u nedelju na skupu u Zadru.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2004.

14:24

Default images

Zadarska policija je podnela sedam prekršajnih prijava zbog isticanja obeležja sa neprimerenim sadržajem na osnovu Zakona o javnom redu i miru, a najavila je i daljnju obradu. U blizini povorke prekjuče je bilo nekoliko policajaca u civilu, ali reakcija tada nije bilo. Na skupu su bile nošene slike Ante Pavelića, Ante Gotovine i ustaški simboli, a učesnici su upotrebljavali ustaške pozdrave.

Zadar je poslednji grad u Hrvatskoj u kojemu je uklonjeno ime Mile Budaka iz naziva ulice. To se dogodilo nedavno, kada tu inicijativu nisu podržali svi HDZ-ovi poslanici. Aras: Gotovina heroj, a ne zločinac

Kako navodi "Novi list", tzv. "crnokošuljašima" priključio se i predsednik Gradskog veća Zadra Davor Aras, inače član HDZ-a premijera Iva Sanadera. Aras je izjavio da su "domobrani od svog utemeljena 1868. godine pa do današnjih dana uvek bili na strani hrvatskog naroda, braneći nacionalne interese". Ti isti domobrani, upozorava list, "svoj velikohrvatski ep nisu mogli zaokružiti, a da se nije ukazao 'heroj a ne zločinac', odbegli general Ante Gotovina, makar na fotografiji-ikoni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: