Veterani sa Pavelićevom slikom

Tridesetak članova Udruženja ratnih veterana "Hrvatski domobran" prošetali su centrom Zadra sa slikom Ante Pavelića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2004.

21:26

Default images

Skup na kojem je bilo pedesetak okupljenih, održan je u dvorani Doma hrvatske mladeži u kojoj su bile istaknute dve fotografije - Ante Pavelića i generala Ante Gotovine. Ispred dvorane, u kojoj se održavao skup, bio je jedan policajac koji nije reagovao.

Skup je organizovan povodom godišnjice prve otvorene reakcije gradjana Hrvatske protiv novostvorene jugoslavenske države u kojoj je 1918. godine, u sukobu gradjana i policije u Zagrebu poginulo 13, a ranjeno 17 ljudi.

Zadarska policija započela je s prekršajnom obradom nad više osoba zbog sumnje da su isticali obeležja neprimerenog sadržaja, saopšteno je iz zadarske policije. MUP napominje da je taj skup bio prijavljen, a učesnici poznati, pa ga je policija celo vreme nadzirala i pratila.

Hrvatska Vlada najodlučnije je osudila današnji izgred na skupu zadarske udruge "Hrvatski domobran". "Najodlučnije osuđujemo takvo ponašanje koje apsolutno nije primjereno, niti je u skladu s demokratskim normama po kojima Hrvatska danas funkcionira"- rekao je vladin portparol Ratko Maček.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: