DUPLO POVECANJE PLATA ILI GENERALNI STRAJK PROSVETARA

Izvor: B92

Petak, 10.11.2000.

17:34

Default images
Republicki odbor Sindikata obrazovanja u petak je zatrazio od Vlade Srbije i resornog ministrastva da do 16. novembra donese odluku o povecanju plata za 100 odsto, ili ce u protivnom stupiti u generalni strajk. Predsednik sindikata obrazovanja Branislav Pavolovic rekao je da osim duplog povecanja plata, zaposleni u ovoj delatnosti traze da im se za 10 dana isplati topli obroka za avgust, septembar i oktobar i isplatu ostatka regresa. "Od republickog ministra obrazovanja trazimo da smeni sve direktore skola koji su se oglusili na odluke skolskih odbora", rekao je Pavlovic. Prema njegovim recima, Sindikat ce od Savezne vlade zatraziti da iz humanitarne pomoci izdvoji po 5.000 dinara za zaposlene u obrazovanju, ali i ukidanje Zakona o strajku. Kako javlja Beta, Pavlovic je rekao da ce se sindikat obratiti predsedniku SRJ Vojislavu Kostunici i potpredsedniku vlade i saveznom ministru za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljubu Labusu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: