DS: Moguć raskid koalicije sa DSS-om

Postoji mogućnost da DS raskine koaliciju sa DSS-om u svim gradovima i opštinama, kaže funkcioner DS-a Mihailo Brkić.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.12.2004.

15:37

Default images

Brkić je rekao da podržava odluku Demokratske stranke Srbije da se raspusti novosadski odbora DSS-a, ali je da je moguće da DS raskine kolacije sa tom strankom u svim gradovima u Srbiji, ako odbornicima DSS-a, koji su u Skupštini Novog Sada ušli u koaliciju sa Srspskom radikalnom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, ne budu oduzeti mandati.

Međutim, ako se to ne desi, smatraćemo da je prekršen koalicioni sporazum DS-a i DSS-a, koji su potpisali lideri te dve stranke, Vojislav Koštunica i Boris Tadić, rekao na konferenciji za novinare Brkić. On smatra da se odluka Ustavnog suda Srbije, po kojoj poslanički mandat pripada poslaniku a ne stranci, odnosi na tumačenje koje je zahtevano iz Skupštine Srbije, a ne za lokalne skupštine. DSS mora jasno da raščisti sa svojom političkom pozicijom u Novom Sadu, ali i u celoj Srbiji, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: