Nije atentat, već saobraćajna nezgoda

Audijem koji je u došao u kontakt sa kolonom vozila u kojoj je bio Tadić upravljao je radnik ambasade SAD, državljanin SCG.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2004.

08:04

Default images

Na vanrednoj konferenciji za novinare u sredu kasno uveče, ministar unutrašnjih poslova Srbije, Dragan Jočić, kazao je da na predsednika Srbije Borisa Tadića nije izvršen atentat, već da je u pitanju bila saobraćajna nesreća.

Jočić je kazao da je ambasada SAD obavestila MUP u sredu da je radnik obezbeđenja ambasade, Miroslav Cimpl, vozio automobil marke “audi 80”, koji se sudario sa jednim od vozila iz pratnje Borisa Tadića. Miroslav Cimpl je, kako je naveo Jočić, zaposlen u Ambasadi SAD, ali je državljanin Srbije i Crne Gore.

MUP je, oko petnaest sati nakon događaja, saopštio da se automobilu BMW, na začelju kolone u pratnji predsednika Srbije Borisa Tadića, u utorak oko 21:30 na skveru "Topčiderska zvezda" u Beogradu približio "audi 80" beogradske registracije, iako je kolona bila obeležena svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Kako saznaje B92, događaj se odigrao tako što su automobil predsednika Borisa Tadića i njegova pratnja prolazili pored zgrade kanadske ambasade u Ulici kneza Miloša, kada je vozač "audija 80", koji se kretao krajnjom levom trakom odbio da se skloni s puta.

Predsednikovo obezbeđenje prvo mu je signaliziralo da se skloni svetlosnim znakom, a zatim i zvučnom signalizacijom. Vozač audija je to uradio tek na početku mosta ka Senjaku. Međutim, potom se ponovo približio koloni. Tada je poslednje vozilo iz predsednikove pratnje usporilo, pokušavajući da blokira audi. Ali, vozač je skrenuo levo, ušao u suprotnu traku i krenulo levo u Bulevar mira.

Nešto kasnije, isto vozilo ponovo se pojavilo iza kolone, pre Topčiderske zvezde, i pokušalo da se ubaci. Poslednje vozilo iz pratnje ga je blokiralo, audi je skrenuo desno i očešao BMW. Pošto je predsednik Tadić već odmakao, vozilo iz pratnje počelo je da prati audi i sustiglo ga ispod Topčiderske zvezde, gde mu je preprečilo put. Audi se, međutim, velikom brzinom u rikvercu vratio ka Zvezdi i nestao. Sve vreme ovog incidenta, na mostu ka Topčiderskoj zvezdi u suprotnoj traci nije bilo nijednog vozila.

Na fotografiji automobila iz pratnje predsednika, koji je, navodno, uspeo da odgura crni "audi", vidljiva je jedna ogrebotina, na braniku, neposredno ispod fara, dugačka desetak centimetara. Far nije oštećen.

Boris Tadić je izjavio da neće komentarisati napad na automobil u kojem se nalazio dok ne dobije izveštaj MUP-a Srbije o tom događaju. Tadić je rekao da od policije još nije dobio nikakav izveštaj, a nije konkretno odgovorio na pitanje do kada će čekati izveštaj policije. "Želim da kažem da ova situacija zahteva ozbiljnost. Nema razloga za dramatizovanje sutuacije, ali ima razloga za ozbiljnost. Mislim da nije trenutak da ja pravim preterane komentare. Očekujem izveštaj MUP-a, očekujem izveštaj nadležnih institucija, a ovde se ne radi o meni, već o institucijama. Od događaja je prošlo nekoliko sati, a ja nisam dobio nikakav izveštaj i nije prvi put da nisam dobio nikakav izveštaj, a nadam se da će ova stvar makar ažurirati rad državnih institucija", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

428 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: