ISPUNJENO SVIH 29 ZAHTEVA ZATVORENIKA U SREMSKOJ MITROVICI

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2000.

09:40

Default images
"Dolaskom Trivuna Ivkovica na celo kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica ova ustanova je pretvorena u Jasenovac", izjavili su na konferenciji za stampu u sredu uvece predstavnici pobunjenih zatvorenika koja je odrzana u upravnoj zgradi zatvora. Osudjenici su istakli da je pobuna u zatvoru pocela zbog nad terora nad njima.

Predstavnici pobunjenih zatvorenika saopstili su da je ispunjeno svih 29 zahteva koje su izneli kada su u nedelju zapoceli protest i obecali da ce se situacija u zatvoru potpuno normalizovati do petka, 10. novembra. Osudjenici su kazali novinarima u Kazneno-popravnom zavodu da su ispunjeni svi zahtevi koji su se odnosili na poboljsanje uslova zivota, promene u zatvorskom rukovodstvu i delimicnu amnestiju. Oni su zbog toga izrazili zahvalnost koministrima pravde u prelaznoj Vladi Srbije.Osudjenici su obecali da ce njihov krizni postovati uslov koji su postavili koministri pravde - da puste cuvare i vaspitace u krug zatvora u petak.

Nakon razgovora sa predstavnicima uprave i pobunjenih osudjenika u sremsko-mitrovackom zatvoru u sredu uvece, koministar pravde Srbije Sead Spahovic je rekao da je obustavljena paljevina i unistavanje imovine u toj ustanovi. Spahovic je u telefonskoj izjavi agenciji Beta kazao da je "situacija bolja nego pre neko vece", kao i da su "zatvorenici "kooperativni, korektni i ponasaju se razumno". On je dodao da je 90 odsto zatvorenika otislo u zatvorske paviljone, dok se ostali i dalje nalaze na krovovima. Predstavnici kaznjenika rekli su ranije novinarima da je vrsilac duznosti upravnika zatvora u Sremskoj Mitrovici Pero Baros smenjen. Na pitanje da li je Baros razresen duznosti, Spahovic nije zeleo da odgovori direktno, vec je rekao: "Bice personalnih promena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: